Gyakorlati oktatás, keresett szakmák

OKJ. SZ.: 34 582 10 ÚJ OKJ SZERINT   E: 000384/2014/A010 szakképesítés

Vizsgalehetőség!
KÉPZÉSI ÉS VIZSGÁZTATÁSI ENGEDÉLYEK
E-mail:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
FEOR száma: 7539 Egyéb építési, szakipari foglalkozások
 
Szárazépítő képzés ideje: 2 tanítási félév

KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉSI LEHETŐSÉG A TANFOLYAM IDEJE ALATT!Szárazépítő  képzés díjai:

A szárazépítő tanfolyam díja: 350.000.-Ft
Ács, állványozó szakképzés vizsgadíja: 70.000.-Ft /Befizetendő a vizsgárajelentkezéskor!/
A teljes összeg kifizetése esetén 10.000.-Ft kedvezményt adunk.

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A szárazépítés előre gyártott építőelemekből „száraz technológiával, azaz víz felhasználása nélkül, mechanikus kapcsolatokkal készített épületszerkezetek. A szárazépítés olyan építési módszer, amelyben a kivitelezés helyszínére szállított elemekből szerelik össze az épületszerkezeteket a szárazépítők. Az építéshez víz vagy egyéb folyékony adalékanyag nem szükséges, kivételt képez ez alól a fugák, hézagok kitöltése. A szárazépítés a szerelt technológia miatt lerövidíti az építési időt, emellett költségkímélő. A szerelt szerkezetek a tervezőnek szinte korlátlan tervezői szabadságot, fantáziadús formaalkotási lehetőséget nyújtanak. A szerkezetek sokféleségét az alapanyagok széles választéka biztosítja a szárazépítő részére. Az alapanyagok gyártói a szerkezeteket általában rendszerként ajánlják, azaz olyan kész megoldásokat javasolnak a tervezőknek, amelyek a különféle műszaki követelményeknek (tűzgátlás, hanggátlás stb.) is megfelelnek. A szárazépítés az épület szerkezeti kialakításának szerves része, ugyanakkor a befejező munkák közé tartozik, ezért a szárazépítő munkája akkor kezdődik, amikor az épületben már elkészült az összes tartószerkezet (alapozás, falak, pillérek, gerendák, födémek, tető), és helyükre kerültek a nyílászárók. A szárazépítő feladata, hogy a teherhordó szerkezetek által körülhatárolt teret a szerelt szerkezetekkel kisebbekre (szobákra, termekre) ossza, azaz belső falakat, előtétfalakat, falburkolatokat építsen, elkészítse az álmennyezetet, az álpadlót, szükség esetén a szárazvakolatot. A szárazépítő szakember a szárazépítés eszközeivel eltakarja a látni nem kívánt gépészeti és egyéb épületszerkezeti elemeket, esetenként bútort, polcokat is készít. A szárazépítő nagymértékben hozzájárul az épület belső tereinek végleges megjelenéséhez, az egyes helyiségek használhatóságához és az elkészült épületben tartózkodók kellemes közérzetéhez, ezért nagyon fontos, hogy nagy szakértelemmel, kellő odafigyeléssel és precizitással végezze a munkáját.
 
Szárazépítő tanfolyam modulok:
10101-12 Építőipari közös tevékenység
10279-12 Belsőépítési szerkezet készítés
10280-12 Szerelt padlók készítése
10210-12 Tűzvédelmi borítás készítése
10281-12 Tetőtér és előtét borítások
11497-12 Foglalkoztatás I
11499-12 Foglalkoztatás II.
11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság
 
A szárazépítő vizsgáról:
A Szárazépítő okj szakképző vizsgára bocsátás feltétele a sikeres modulzáró vizsga, mely szóbeli, írásbeli és gyakorlati részt egyaránt tartalmaz.
A képzésre vizsgagaranciát vállalunk!

A szárazépítő bizonyítványról:
A Szárazépítő okj tanfolyam sikeres elvégzése után a Résztvevők államilag elismert Szárazépítő bizonyítványt kapnak. EUROPASS a vizsga után igényelhető!

Ács
Bádogos
Építési műszaki ellenőr
Építményzsaluzat és fémállvány szerelő
Festő, mázoló, tapétázó
Kályhás
Kőműves és hidegburkoló
Magasépítő technikus
Szárazépítő

Várjuk szeretettel a Szárazépítő képzésünkön.