Gyakorlati oktatás, keresett szakmák

OKJ. SZ.: 34 582 06 ÚJ OKJ SZERINT!  E: 000384/2014/A001 szakképesítés
 
Kályhás okj képzés ideje: 2 TANÍTÁSI FÉLÉV TANMŰHELLYEL!
KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉSI LEHETŐSÉG A KÁLYHÁS SZAKKÉPZÉS IDEJE ALATT !

A Kályhás okj tanfolyam díja: 550.000.-Ft
Kályhás okj képzés vizsgadíja: 80.000.-Ft


A teljes összeg kifizetése esetén 10.000.-Ft kedvezményt adunk.
Vizsgalehetőség! 

KÉPZÉSI ÉS VIZSGÁZTATÁSI ENGEDÉLYEK

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Kályhás szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A magyar nyelvterületen az Árpád-korban még ismeretlen volt a kályhaszemekből vagy csempékből épített tüzelőberendezés. Kályhák, kandallók a királyi és főúri udvarházakban is csupán a 14. század folyamán jelentek meg. Először a kemencék falába építettek be bögre vagy tál alakú „kályhaszemeket” a melegítőfelület növelése végett, olyanformán, ahogy az ún. szemeskályhákon a közelmúltig látható volt dunántúli parasztházakban. Kolozsvár és Arad vidékéről is előkerültek a középkorból származó, bögre alakú mázatlan kályhaszemek, amelyeket korongolással formáltak meg. A 14–15. században a főúri udvarházakban már művészi kivitelű mázas csempékből építették a reprezentációt is szolgáló kályhákat. Mátyás király korától fogva nemcsak a főnemesi, főpapi palotákban, de az erdélyi polgárság városaiban is – Szeben, Kolozsvár, Arad – elterjedtek az olasz reneszánsz (konkrétabban a Faenzából Budára telepített kályhások) hatását mutató figurális és mázas kályhacsempék. Régészeti vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a kályhásság Magyarországon a 15. század második felében érte el első virágzását. A kályhásmesterség akkor már kisebb vidéki, mezővárosi műhelyekben is megjelent, s kiformálódott a kályhásság rusztikus, népies ágazata. A kályhás szakember munkája során a tüzelőberendezés helyszínét felméri, tüzelőberendezést tervez,. kályhát, kandallót kemencét, tűzhelyet épít, átépít, tisztít vagy javít és átad. Munkáját a szakmai előírások és követelmények figyelembevételével végzi, munkájáról dokumentációt készít. A szakképesítéssel rendelkező képes: A kályhás felméri a tüzelőberendezés helyszínét. Tüzelőberendezést tervez a kályhás. Előkészíti a kályhás szakember az anyagokat és a munkaterületet.
A Kályhás kályhát, kandallót kemencét, tűzhelyet épít, átépít, tisztí vagy javít és átad. Munkájáról dokumentációt készít a kályhás. 

Miért érdemes minket választani?
Intézetünk a kályhás okj tanfolyam területén elméleti és gyakorlati képzést ad.
A PALETTE CAD program oktatásában elsők vagyunk.
Európában csak 3d látványtervvel lehet pályázatot elnyerni. Tanfolyamunk résztvevői megtanulják a PALETTE CAD tervező program használatát és vállalkozásukban hasznosítva, a XXI. század követelményeinek megfelelő látványtervvel tudják munkájukat bemutatni leendő megrendelőiknek.
Kályhás tanműhelyünkben elkészíthetik a különböző tüzelőberendezéssel kialakított kályhákat.
A Kályhás tanfolyam résztvevőit az okj képzésben neves szakemberek és cégek segítik gyakorlati munkájukban.
Célunk a  kályhás résztvevők felkészítése cserépkályhák, kandallók, kemencék építésére, tüzelőberendezések tartozékainak beépítésére, tisztítására, javítására, a korábban megépített berendezések felülvizsgálatára, a hibák feltárására, javítására.
{article 170}{text}{/article}

OKTATÓKÖZPONTUNK SAJÁT TANMŰHELLYEL RENDELKEZIK!

FEOR száma: 7535 KÁLYHA ÉS KANDALLÓ ÉPÍTŐ
Elmélet és gyakorlat: 30%-70%

A Kályhás okj programban előírt szakmai gyakorlat megszerzése az Ön által választott helyen.

A  Kályhás okj képzési modulok:
Építőipari közös tevékenység (10101-12)
Tüzelőberendezés telepítése (10269-12)
Tüzelőberendezés építése (10270-12)
Tüzelőberendezés égéstermék elvezető rendszerek készítése (10268-12)
Foglalkoztatás I. (11497-12)
Foglalkoztatás II. (11499-12)
Munkahelyi egészség és biztonság (11499-12) 

A Kályhás vizsgáról:
A Kályhás okj szakképző vizsgára bocsátás feltétele a sikeres modulzáró vizsga, mely szóbeli, írásbeli és gyakorlati részt egyaránt tartalmaz.
A képzésre vizsgagaranciát vállalunk!

A Kályhás bizonyítványról:
Az Kályhás okj tanfolyam sikeres elvégzése után a Résztvevők államilag elismert Kályhás bizonyítványt kapnak. EUROPASS a vizsga után igényelhető!